English Quiz – Antonyms and Synonyms Quiz set 2

Antonyms and Synonyms Quiz- In this quiz exercise-1 contains 10 Antonyms and exercise-2 contains Synonyms with answers. This quiz is useful for the Railway exam, SSC exam and other competitive exam preparations.

Click here to check out the arithmetic quiz on profit and loss questions.

English-antonyms-and-synonyms-quiz

Click here to check out the Antonyms and Synonyms Quiz set 1

Antonyms and Synonyms Quiz set 2

Exercise-1

Choose the word, which is most opposite in meaning to the given word.

1. CONCILIATION

(a)Dispute
(b) Irritation
(c) Separation
(d) Confrontation

Correct Answer: Option (d)

2. MYTH

(a) Truth
(b) Irritation
(c) Separation
(d) Confrontation

Correct Answer: Option (a)

3. RELUCTANTLY

(a) Pleasingly
(b) Willingly
(c) Satisfactory
(d) Happily

Correct Answer: Option (b)

4. MUTILATE

(a) Instruct
(b) Induct
(c) Conduct
(d) Mend

Correct Answer: Option (d)

5. FALLIBLE

(a) Unerring
(b) Reliable
(c) Falsehood
(d) Trustful

Correct Answer: Option (a)

6. LAMENT

(a) Rejoice
(b) Rejuvenate
(c) Complain
(d) Cry

Correct Answer: Option (a)

7. PAROCHIAL

(a) Narrow
(b) International
(c) Global
(d) Worldwide

Correct Answer: Option (c)

8. IMPERTINENT

(a) Arrogance
(b) Appropriate
(c) Respectful
(d) Modest

Correct Answer: Option (d)

9. ROUGH

(a) Refined
(b) Charming
(c) Smooth
(d) Polite

Correct Answer: Option (c)

10. RATIFICATION

(a) Disapproval
(b) Disagreeable
(c) Denial
(d) Disturbing

Correct Answer: Option (a)

Exercise-2

Out of the four alternatives, choose the word, which is most similar in meaning to the given word.

1. CENSURE

(a) Criticise
(b) Appreciate
(c) Blame
(d) Abuse

Correct Answer: Option (a)

2. DILIGENT

(a) Industrious
(b) Indifferent
(c) Intelligent
(d) Energetic

Correct Answer: Option (a)

3.ADULATION

(a) Duration
(b) Argument
(c) Flattery
(d) Institution

Correct Answer: Option (c)

4. QUIVER

(a) Quarrel
(b) Quicken
(c) Waver
(d) Tremble

Correct Answer: Option (d)

5. CONTEMPLATION

(a) Consideration
(b) Meditation
(c) Deliberation
(d) Speculation

Correct Answer: Option (b)

6. IRREVERENCE

(a) Disrespect
(b) Cruelty
(c) Unkindness
(d) Invalidity

Correct Answer: Option (a)

7. AMICABLE

(a) Poisonous
(b) Friendly
(c) Satisfying
(d) Heartening

Correct Answer: Option (b)

8. PRUDENT

(a) Skilled
(b) Experience
(c) Cautious
(d) Criminal

Correct Answer: Option (c)

9. PANACEA

(a) Flatter
(b) Praise
(c) Inactivity
(d) Cure-all

Correct Answer: Option (d)

10. BENEVOLENCE

(a) III will
(b) Morbidity
(c) Kindness
(d) Vision

Correct Answer: Option (c)

Click here for reasoning quizzes

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *