English Quiz – Antonyms and Synonyms Quiz set 3

Antonyms and Synonyms Quiz- In this quiz exercise-1 contains 10 Antonyms and exercise-2 contains Synonyms with answers. This quiz is useful for the Railway exam, SSC exam and other competitive exam preparations.

Click here to check out the Arithmetic questions and answers.

English-antonyms-and-synonyms-quiz

Click here to check out the reasoning questions and answers

Antonyms and Synonyms Quiz set 3

Exercise-1

Choose the word, which is most opposite in meaning to the given word.

1. ALTERCATION

(a) Explanation
(b) Challenge
(c) Compromise
(d) Opposition

Correct Answer: Option (c)

2. ANIMOSITY

(a) Love
(b) Lust
(c) Luck
(d) Loss

Correct Answer: Option (a)

3. ERUDITE

(a) Educated
(b) Unscholarly
(c) Scholarly
(d) Possessive

Correct Answer: Option (b)

4. COAX

(a) Dull
(b) Dissuade
(c) Active
(d) Speed

Correct Answer: Option (b)

5. AFFLUENT

(a) High
(b) Poor
(c) Rate
(d) Fluent

Correct Answer: Option (b)

6. OMIT

(a) Exclude
(b) Include
(c) Undertake
(d) Add

Correct Answer: Option (b)

7. MINIATURE

(a) Large
(b) Small
(c) Heavy
(d) Least

Correct Answer: Option (a)

8. INTEGRATION

(a) Unity
(b) Syntaxes
(c) Inkling
(d) Fragmentation

Correct Answer: Option (d)

9. DISTANT

(a) Far
(b) Close
(c) Imminent
(d) Alone

Correct Answer: Option (c)

10. EXHAUSTS

(a) Tires
(b) Empties
(c) Invigorates
(d) Drains

Correct Answer: Option (c)

Click here to check out more English questions and answers

Exercise-2

Out of the four alternatives, choose the word, which is most similar in meaning to the given word.

1. GRANDEUR

(a) Magnificence
(b) Admiration
(c) Happiness
(d) Awe

Correct Answer: Option (a)

2. COLOSSAL

(a) Enormous
(b) Vigorous
(c) Energetic
(d) Famous

Correct Answer: Option (a)

3. INCEPTION

(a) Initiative
(b) Beginning
(c) Initial
(d) Origin

Correct Answer: Option (b)

4. PARADOX

(a) Paradise
(b) Question
(c) Puzzle
(d) Challenge

Correct Answer: Option (c)

5. BEAUTIFUL

(a) Handsome
(b) Alluring
(c) Appealing
(d) Attractive

Correct Answer: Option (a)

6. PROLIFERATE

(a) Pro-literate
(b) Prohibit
(c) Stipulate
(d) Reproduce

Correct Answer: Option (d)

7. MOMENTOUS

(a) Important
(b) Temporary
(c) Fleeting
(d) Monumental

Correct Answer: Option (a)

8. CONSIGNEE

(a) Delegate
(b) Representative
(c) Nominee
(d) Messenger

Correct Answer: Option (c)

9. INFATUATION

(a) Emotion
(b) Passion
(c) Imagination
(d) Compassion

Correct Answer: Option (b)

10. TRAMP

(a) Wanderer
(b) Cheat
(c) Traveller
(d) Pilgrim

Correct Answer: Option (a)

More English Quizzes on Antonyms and Synonyms:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *